USA sångare

USA sångare

Elvis Presley

Elvis hade en extraordinär talang när det kom till musik och han lyckades få in 18 stycken listettor i USA med sina hits. Och han lyckades bäst med Now or never som kom ut 1960. Även idag, mer än 40 år efter sin död, inbringar hans musik miljoner, Forbes skrev 2016 att hans musik inbringade 21 miljoner dollar.

Madonna

Madonna, som fortfarande är aktiv (61 år 2019) och mycket framgångsrik har en makalös karriär bakom sig med hits som Vogue, Like a virgin, Like a prayer, Ray of light och många fler. Hon har precis som Elvis också flera filmroller bakom sig, Desperately seeking Susan är nog den mest kända av dessa.

Michael Jackson

Michael Jackson är en av USA:s mest kända artister och han gick så tragiskt bort 2009. Men vilken hit-maskin han var på 80- och 90-talet! Då formligen spottade han ur sig låtar som Thriller, Bad, Billie Jean och mycket mer. Han var, precis som Madonna, en person som visade hur scenshow skulle gå till med avancerad dans och mycket digital teknik.

Prince

Prince är också från samma generation som Michael Jackson och Madonna. Dessutom kan man säga att Prince var den person som fick funken att leva igen genom sin musik. Han slog igenom med filmen och albumet Purple Rain där han också spelade en roll som sig själv. Sedan pumpade han ut singlar som nådde top 30 på USA listan fram till slutet av 90-talet. Låtar som vi kommer ihåg honom genom är U got the look, Raspberry beret och Kiss för att bara nämna några få. Han var känd för att inte dricka alkohol eller nyttja droger och tragiskt var det anledningen till att han dog då han förmodligen ville fortsätta producera på topp och överdoserade smärtlindrande medicin så till den grad att hans liv inte gick att rädda.

David Bowie

En av de tidigare artisterna från 70-talet då han slog igenom var David Bowie som med sin Ziggy Stardust-skiva fick hela världens kramar till sig. Han var känd som ett musikaliskt geni med låtar som China Girl, Life on mars och Ashes to ashes. Hans bakgrund är från punken och det märktes framförallt i hans tidiga musik.

Bruce Springsteen

Ska man leta efter en amerikansk sångare så kan man inte komma på någon bättre än Bruce Springsteen som är Amerikas kultur personifierad. Han har genom sina texter satt ord på så många tankar människor bär på och hans musik är så enkel. Han är 69 år och har inte på något sätt slutat turnera. Vem minns inte hans låtar Born in the USA, The river, The rising och många fler.

Kommentarer är stängda.
nisarg