Tips när du ska gå på konserter

Tips när du ska gå på konserter

Det kan vara väldigt roligt att gå på en konsert. Men för dig som inte gjort det tidigare kan det kännas lite skrämmande. Därför kommer här några tips på vad du bör tänka på när du är intresserad av att gå på en konsert.

Rätt klädsel

Ska du gå på en popkonsert eller en hårdrockskonsert? Detta är någonting som hjälper dig bestämma vilken typ av klädsel du ska välja. Du bör även tänka på om du ska klä dig varmt eller inte. Är konserten utomhus och det är höst kan du behöva lite varmare klädsel. Många artister har bilder från tidigare konserter där du kan se hur andra fans klädde sig. Det är ett smart sätt att lista ut dina kläder ifall du känner dig förvirrad.

Kontanter

Det är inte ovanligt att en konsert är kontantbaserad. Därför är det smart att du tar med dig lite kontanter. Skulle du inte ha pengar över efter att du betalat för biljetten och själva resan till konserten kan du sälja guld. När du väljer att sälja guld kan du faktiskt få en del pengar. Gamla smycken som endast ligger i en låda och samlar damm kan du skicka in och några dagar senare få lite pengar. Dessa pengar kan du då använda på konserten.

Den rätta utrustningen

Förutom pengar och rätt klädsel finns det lite utrustning som kan vara bra att du tar med dig. Öronproppar kan vara bra att du tar med dig för att undvika att få tinnitus. Om du ska gå på en festival som hålls utomhus bör du ta med dig regnkläder, varmare kläder och tält om du ska övernatta. Mobiltelefonen och en powerbank är också självklara saker du bör ta med dig.

Många gånger anses den “rätta” utrustningen vara att du tar med dig så få saker som möjligt. Det är nämligen inte lätt att bära med sig allting och att tappa bort saker är väldigt vanligt.

Din vätskebalans

En fjärde sak du bör tänka på är vätskebalansen eftersom konserter ofta leder till att du tappar en del vätska. Du kommer röra på dig, dansa och stå väldigt nära andra personer. Detta leder självklart till att du svettas en hel del. Så kom ihåg att ta med dig vatten. Råkar du ut för vätskebrist kan det leda till vissa bekymmer. Du bör även undvika att dricka alkohol, det kan leda till att du blir uttorkad snabbare eller att du hamnar i trubbel.

Ha kul

Det sista tipset är egentligen inte ett tips. Det är bara att du ska ha roligt. Ta gärna med dig vänner på konserter, ta bilder och njut av stunden. Lägg undan eventuella saker som oroar dig och fokusera på nuet.

Kommentarer är stängda.
nisarg