Olika musikstilar

Olika musikstilar

Över hela världen förekommer oerhört många olika musikstilar och med stora variationer också. I Skandinavien är ju popmusiken den stora delen och även rock, hiphop, techno, metal och folkmusik.

Inte mycket skillnader

Europa skiljer sig inte så mycket åt utan det är mycket av dessa stilar som är populära där också och dessutom har en hel del länder sina typiska favoritstilar. Finland har tango som de delar med Argentina för övrigt. I USA har vi country som är stort tillsammans med blues och jazz.

Kina och Asien

I Kina är det mycket instrumentellt men också så kallad HAN musik som är en speciell musikform. Opera är också mycket populärt.

I indien finns folkmusiken som är otroligt stor och med massor av varianter. Även pop som kommer från Bollywood är populärt, och även klassisk musik.

Sri Lanka

Varje land har naturligtvis sin folkmusik, i Sri Lanka t ex så är det en form av dikter. Dessa kallas för Kavi och man sjunger dom för att hedra kulturen.

Australien

I Australiens folkmusik förekommer mycket bildspel, drama och berättelser. Främst kommer denna musik från urinvånarna i landet.

Sydamerika

I Sydamerika är det mycket Salsa och det är en kultur med mycket dans och rörelse i motsatt till vår svenska kultur.

Kommentarer är stängda.
nisarg