Sångare

Sångare

Juanes och Shakira är två namn som direkt kommer upp när jag tänker på internationella sångare. Och om vi stannar ett litet tag på sydamerikanska kontinenten så är det omöjligt att undvika Ricky Martin eller Gloria Estefan (Kuba).

Marc Anthony

Marc Anthony som underhåller med sina latinoinspirerande texter och musik där han lyckas med konststycket att producera hits som Vivir mi vida. Han var under flera år tillsammans med Jennifer Lopez som inte heller är helt okänd. Marc Anthony är från Puerto Rico liksom Ricky Martin. En annan världsartist är Mariah Carey som är av delvis Venezuelansk påbrå.

Christina Aguilera

Amerikanskan Christina Aguilera har gjort otroligt många fantastiskt bra låtar. Hon var dominerade tillsammans med J Lopez, Beyonce och Britney Spears under flera år i början av seklet. Med låtar som Lady Marmalade, Just a fool och Dirrty.

Iglesias

Det går inte att undvika Julio Iglesias, den spanske smörsångaren med en imponerande karriär som artist bakom sig. Dessutom är hans son Enrique Iglesias en prisad artist främst inom popmusiken. Julio är 75 år nu och har varvat ner något i sin karriär.

Bruno Mars

En artist som man kanske inte tänker är latino är Bruno Mars men han är från Puerto Rico och har skrivit hits som: It will rain, The lazy song och To good to say goodbye för att nämna ett fåtal.

Carlos Santana

En artist som Carlos Santana har självklart en plats när man ska nämna latinos. Han är numera 72 år och fortfarande aktiv. Vi är otaliga som njutit av hans bländande gitarrspel och unika konserter.

Celia Cruz

Celia Cruz eller drottningen av salsa som hon kallas, kommer från Kuba och hon blev känd genom sin unika sångröst och uttrycksfulla sångstil. Hon var också den som tog latinmusiken till USA och den nya publiken där.

Kommentarer är stängda.
nisarg