Popprinsessan Britney Spears

Popprinsessan Britney Spears

Britney Spears (38 år) föddes i staden McComb i delstaten Mississippi men hon växte upp i en liten stad i södra USA, Kentwood, i delstaten Louisiana. Hon började sin musikbana med att sjunga i kör och uppträdde i skolan redan vid fyra års ålder. Här börjar hennes framgångssaga.

Britneys Spears framgångssaga

Britneys första professionella erfarenhet var vid åtta års ålder när hon dök upp på castingen för Disney Channel, fast med sin unga ålder kunde hon dock inte bli anställd.

Den musikaliska karriären var inte lätt. Britney tillbringade de kommande tre åren på en skola i New York och gjorde reklam på TV. När hon sedan fyllde tolv år var hon tillräckligt gammal för att göra det jobb som hon tidigare inte kunde för sin unga ålder. Hon återvände till castingen på Disney Channel där de den här gången anställde henne. Nu började hennes karriär forma sig och hon arbetade för dem under två år.

Vid femton års ålder hade hon beslutat sig för att bli en stor sångerska, även om hennes början inte var som hon förväntade sig. Hon började först i ett tjejband och bestämde sig snart för att prova lyckan själv.

Hennes otroliga röst erövrade hjärtat av en av de mest kända musikproducenterna i USA. En av dem var Eric Foster White som tidigare samarbetat med många kända artister, exempelvis Ace of Base, Backstreet Boys, Whitney Houston med flera. Ja, artister som är så pass kända att människor än idag fortsätter lyssna på dem på sina iPads. Det funkar även lika bra att lyssna på en begagnad iPad, varför inte en billig iPad Air hos mResell? Britneys första album ” Baby One More Time” släpptes 1998 och blev en omedelbar succé. Samma vecka som albumet släpptes blev den nummer ett i USA och sålde över sex miljoner exemplar över hela världen. Allt detta lyckades hon med utan att ens ha fyllt 18 år.

Kommentarer är stängda.
nisarg