Internationella framgångar

Internationella framgångar

Björn Skifs

Det är många svenska artister som rönt stora framgångar internationellt och några av de tidigare framgångarna var Björn Skifs och bandet Blåblus som med Hooked on a feeling fick en listetta i USA. Gruppen var inte riktigt beredd på detta och visste först inte hur de skulle hantera framgången eftersom man bokat in en Folkparksturné i Sverige. Till slut fick folkparksturnén ställas in och bandet fick istället åka på USA turné så småningom.

ABBA

Strax efter att Björn Skifs lyckats med denna bedrift fick att annat band en stor framgång genom att vinna eurovision med låten Waterloo och därefter radades hitsen upp. Abba var otroligt populärt fram till sin sista spelning 1982 och även efter, kanske just på grund av att man inte gjort någon comeback heller. ABBA betraktas som ett av de mest framgångsrika banden någonsin.

Cardigans

Jönköpingsbördiga bandet Cardigans har Nina Person som frontfigur och deras mest prisbelönta låt är Lovefool. Annars var deras första svenska hit Rise & Shine.

Roxette

Roxette är det svenska band som haft mest listettor i USA med låtar som The Look, Listen to your heart och Joyride bland annat. Fortfarande otroligt populära världen över.

Kommentarer är stängda.
nisarg