Svenska sångare

Svenska sångare

Vi har så många begåvade och underbara sångare i Sverige. Några få av dem kommer jag att nämna.

Lena Philipsson

Lena Philipsson från Vetlanda har väl inte den bästa rösten och är ett tydligt tecken på att det kanske inte alltid är det viktigaste tillgången heller. Hennes utstrålning betyder minst lika mycket och genom åren har hennes shower i stort sett alltid varit så gott som fullsatta. Hon slog igenom i melodifestivalen 1986 med Kärleken är evig. Annars har Lena gjort sig känd genom att själv designa sina scenkläder och det har genom åren varit en hel del speciella kreationer.

Carola

Carola Häggkvist är en av få personer som endast behöver nämnas med förnamn för att man direkt ska veta vem det är. Hon besitter en sagolik röst och har under sin karriär utsatts för ett flertal försök av folk som velat göra en världsstjärna av henne men det har allt som oftast mynnat ut i ingenting. I Sverige har hon alltjämt sedan sitt genombrott med Främling i melodifestivalen som 16-åring 1983 varit otroligt populär, kanske med en liten dipp då hon framträdde i Allsång på Skansen och det berömda “blomkastet” på publiken. Hon har varit aktiv i 36 år som stjärna och fortsätter att underhålla på absolut högsta nivå.

Niklas Strömstedt

Niklas har med sitt låtskrivande och sin skönsjungande röst förgyllt tillvaron för massor av svenskar och genom åren har han också setts som programledare i flera program med andra artister. Han inledde sin musikkarriär som keyboardspelare i Ulf Lundells band och turnerade flera år med honom. Han har otaliga hits i sin samling och den breda allmänheten kommer aldrig att glömma När vi gräver guld i USA som han gjorde som en av medlemmarna i gruppen GES där Orup och Anders Glenmark utgjorde trion med Niklas.

Kommentarer är stängda.
nisarg