Latinomusiken erövrar ny mark

Latinomusiken erövrar ny mark

Tycker du om att ha en man som uppvaktar dig med en blomma och om kråmar sig framför dig på dansgolvet som en tupp? Med ben som är fulla av liv, och ett leende på läpparna som påminner om Maradonas när han gjorde målet i semifinalen mot England i VM 1986? Då är du inte ensam. De europeiska städerna är fulla av danslystna som vill testa att lära sig dansa salsa. Det är mannen som för på dansgolvet, det kräver både taktkänsla och akrobatik. Om du skaffar dig ett par hörlurar från teknikprylar, kan du lyssna på musik när du går på stan, du kan också köpa ett minikylskåp så du kan svalka dig med kalla drycker efter en het danskväll. Den latinska musiken är inte överdrivet högljudd. Du slipper bli döv av ljudvolymen. Danslokalen är full av både män och kvinnor som inte har rytmen i blodet från födseln. Danslärarinnan kan vara från Ciego de Avila på Kuba eller Medellin i Colombia. Dansgolvet är ett vardagsrum, salsan kan uppskattas av alla åldrar, bli inte förvånad om du ser en morbror eller en morfar på dansgolvet.

Merengue och Bachata

Latinomusiken är ett träd med många grenar. På Dominikanska Republiken känner man doften av fest så snart man kommer ut på gatan. En sångare kvider något om obesvarad kärlek från en barscen. Han är klädd i vitt, teatraliskt faller han till marken som en tjurfäktare. Det är ingen tvekan om att han har svårt att bli kvitt minnet av den där kvinnan som hette Luna, och en dag försvann ut i natten.

Aventura är en populär bachatgrupp från Bronx, man kan också nämna utövare som Frank Reyes, den latinska världens crooner. Latinmusiken är stor över hela världen. och namn som Shakira, Carlos Vives, Emilio Iglesias är en del av populärkulturen. På grund av immigrationen från Sydamerika är USA en bastion för bachata, salsa och merengue.

Kommentarer är stängda.
nisarg